Istoria picanta a scortisoarei
februarie 25, 2021Ce este gelatina alimentara?
august 19, 2021Le folosim adesea in bucatarie. Dar stii ca frunzele de dafin au o multitudine de beneficii pentru sanatate? Iata cele mai importante 7 beneficii pentru sanatate ale foilor de dafin.
Frunzele de dafin sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a proteja organismul impotriva stresului oxidativ. Ajuta de asemenea la gestionarea diabetului . De asemenea, pot ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii . Pot reduce inflamatiile, pot ameliora problemele respiratorii. Pot optimiza problemele digestive.
Cuprins
Ce sunt frunzele de dafin?
Exista multe tipuri de plante care contin frunze denumite „frunze de dafin”. Dar adevarata frunza de dafin este cunoscuta stiintific sub numele de Laurus nobilis. Acesta este soiul bogat in nutrienti, despre care vorbim in acest articol. Multe alte frunze au un aspect si o aroma asemanatoare cu frunzele de dafin. In schimb nu au acelasi continut de nutrienti. Aceasta planta este un copac mic originar din regiunea mediteraneana . Laurii erau prezenti peste tot in regiune, insa, datorita schimbarilor climatice, numarul lor s-a redus mult. Frunzele de dafin au facut parte din viata culinara si medicinala de mii de ani. Ele dateaza cel putin din epoca romana.
Cum se utilizeaza frunzele de dafin?
Frunzele de dafin pot fi utilizate fie macinate, rezultand un condiment excelent sub forma de pudra, pentru aromatizarea supelor si a tocanelor, dar cel mai frecvent sunt adaugate intregi, conferind o aroma deosebita multor feluri de mancare.
Extractele din aceste frunze au numeroase utilizari medicale. Frunzele de dafin au multe beneficii. Ele sunt un element popular in aromoterapie si tratamente pe baza de plante pentru diverse afectiuni. Incercati sa faceti un ceai din frunze de dafin pentru a beneficia de toate avantajele acestui binecunocut condiment.
Beneficiile pentru sanatate ale frunzelor de dafin
Cu o gama larga de beneficii pe care aceste frunze le ofera, este necesar sa le includeti in dieta dumneavoastra.
Sa le exploram in detaliu.
Frunzele de dafin au fost utilizate in mod traditional pentru ameliorarea simptomelor indigestiei si a altor afectiuni legate de stomac. Frunzele de dafin au multe beneficii pentru sanatate: pot ajuta si la calmarea durerilor abdominale, a infectiilor gastro-intestinale , a flatulentei , a balonarii, a constipatiei si a diareei . Este, de asemenea, utilizat ca diuretic. Cu toate acestea, mai sunt necesare mai multe cercetari, pentru a dovedi cu adevarat eficacitatea lor asupra digestiei.
Activitate antiinflamatoare
Unul dintre cele mai importante beneficii ale frunzelor de dafin este capacitatea lor de a reduce inflamatiile in tot corpul. Acest lucru este confirmat de un studiu publicat in revista Fitoterapie .
Frunzele de dafin contin un fitonutrient unic , denumit partenolida, care poate reduce rapid inflamatiile cand se aplica local pe zonele afectate, cum ar fi durerile articulare sau zonele afectate de artrita. Acest efect poate fi atins si prin consumul normal frunza de dafin ca si condiment sau ca ceai de frunze de dafin.
Frunze de dafin semiselectate, 500 g
Frunzele dulci-amarui si condimentate confera aroma lor intepatoare unei varietati de feluri de mancare si ingrediente, facand din dafin un ingredient versatil.
Foi de dafin pudra
Cantitate: 0.5 kg
Reduce anxietatea si stresul
Linaloolul este adesea asociat cu cimbrul si busuiocul , dar este prezent si in frunzele de dafin. Acest compus poate ajuta la scaderea nivelului hormonilor de stres din organism, mai ales atunci cand este utilizat in aromoterapie. Excesul de hormoni de stres poate fi periculos pentru sanatatea pe termen lung, astfel incat frunzele de dafin va pot ajuta sa va linistiti si sa ramaneti relaxati chiar si in momentele de anxietate ridicata .
Gestioneaza diabetul
Cercetarile sugereaza ca frunzele de dafin au fost legate de imbunatatirea functiei receptorilor insulinici si de reglarea nivelurile de zahar din sange. Pentru pacientii cu risc de a dezvolta diabet sau pentru cei care au dezvoltat deja afectiunea, consumul regulat de frunze de dafin poate reduce semnificativ sansele episoadelor neplacute provocate de diabet. In timp ce aceste descoperiri sunt promitatoare, ar trebui efectuate mai multe studii, testate pe esantioane mai mari de persoane, pentru a sustine cercetarea actuala.
Avertizari:
Dupa cum s-a mentionat mai devreme, „frunza de dafin” este un termen utilizat in mod obisnuit care se aplica multor plante diferite din intreaga lume. Totusi, pentru a obtine toate beneficiile pentru sanatate enumerate mai sus, este esential sa gasiti o adevarata frunza de dafin. Alte soiuri pot fi de fapt toxice atunci cand sunt consumate, deci asigurati-va ca obtineti un produs originar. In ceea ce priveste alergiile , frunzele de dafin nu sunt cunoscute ca substanta alergenica, dar dermatita de contact si eruptii ale eczemelor au fost raportate sporadic. Daca sunteti alergic la alti membri ai familiei Lauraceae , probabil ca veti fi alergic si la frunzele de dafin.
Datele oferite in prezentul articol au caracter strict informativ, nu pot fi considerate consiliere medicala si nu inlocuiesc consultul medical de specialitate sau tratamente prescrise de personal medical autorizat.
Daca v-a placut articolul, ne-am bucura daca ati da un like, un comment si un share la pagina noastra de facebook.
Parerea voastra conteaza mult pentru noi. Va multumim!