5 spices (5 condimente) – Reteta la indemana voastra
5 spices
5 spices (5 condimente, 五香粉) este un ingredient comun in bucataria chineza si taiwaneza.
Cuprinde toate cele cinci gusturi – dulce, acru, amar, sarat si umami – si foloseste cinci condimente diferite.
Acest condiment asiatic este un amestec de anason stelat, cuisoare, scortisoara, boabe de piper Sichuan (Szechuan) si seminte de fenicul.
Este usor de preparat in casa, nu va va lua decat 15 minute, dar veti avea satisfactia unui mix de condimente minunat.
Vor rezulta aproximativ 4 linguri din amestecul de condimente dar nu ezitati sa dublati sau sa triplati reteta. Pastrati-l intr-un recipient etans pana la o luna.
Puteti folosi pudra de cinci condimente in multe moduri.
In bucataria chineza si taiwaneza se adauga in carnea de porc sau carnea de pasare, se incorporeaza in marinate, asezoneaza preparatele prajite.
Fii sigur ca vei gasi o multime de utilizari pentru el.
Pasul 1 – Asigura-te ca ai toate ingredientele la indemana. Ha ha!
Pasul 2 – Intr-o tigaie uscata sau wok, prajeste boabele de piper Sichuan agitand tigaia, la foc mic pana la mediu, pana cand se elibereaza aroma boabelor de piper. Aceasta va dura aproximativ 3 minute.
Pasul 3 – Macinati boabele de piper prajite si anasonul stelat intr-un blender, moara de piper sau rasnita de condimente
Pasul 4 – Treceti condimentele amestecate printr-o strecuratoare cu ochiuri fine, astfel incat sa ramaneti cu o consistenta uniforma.
Pasul 5- Adaugati cuisoare macinate, scortisoara macinata si semintele de fenicul macinate si amestecati.
Pasul 6 – Asezati amestecul inapoi in blender, moara sau rasnita de condimente si macinati din nou condimentele pana cand obtineti un amestec foarte fin.
Depozitare: pastreaza amestecul 5 spices in recipient etans, intr-un spatiu intunecat si rece pana la utilizare.
Nu va avea aceeași caldura, dar va avea totusi un gust bun. Daca nu aveti anason stelat il puteti inlocui cu anason macinat. Echivalentul unui anason stelat intreg este 1/2 lingurita de anason macinat; pentru aceasta reteta folositi 2 1/2 pana la 3 lingurite de anason macinat
Acest site foloseste cookie. Continuarea navigarii pe acest site inseamna acceptul dvs privind termenii si conditiileCookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.