Beneficiile consumului de ceai de foi de dafin
august 19, 2021Hello world!
august 10, 20225 spices (5 condimente, 五香粉) este un ingredient comun in bucataria chineza si taiwaneza.
Cuprinde toate cele cinci gusturi – dulce, acru, amar, sarat si umami – si foloseste cinci condimente diferite.
Acest condiment asiatic este un amestec de anason stelat, cuisoare, scortisoara, boabe de piper Sichuan (Szechuan) si seminte de fenicul.
Este usor de preparat in casa, nu va va lua decat 15 minute, dar veti avea satisfactia unui mix de condimente minunat.
Vor rezulta aproximativ 4 linguri din amestecul de condimente dar nu ezitati sa dublati sau sa triplati reteta. Pastrati-l intr-un recipient etans pana la o luna.
Puteti folosi pudra de cinci condimente in multe moduri.
In bucataria chineza si taiwaneza se adauga in carnea de porc sau carnea de pasare, se incorporeaza in marinate, asezoneaza preparatele prajite.
Fii sigur ca vei gasi o multime de utilizari pentru el.
Ingrediente 5 spices (5 condimente)
- 2 lingurite boabe de piper Sichuan
- 5 pana la 6 bucati anason stelat intreg
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1 lingura scortisoara chineza (Cassia) macinata
- 1 lingura seminte de fenicul macinate
Pasi pentru a-l realiza
- Pasul 1 – Asigura-te ca ai toate ingredientele la indemana. Ha ha!
- Pasul 2 – Intr-o tigaie uscata sau wok, prajeste boabele de piper Sichuan agitand tigaia, la foc mic pana la mediu, pana cand se elibereaza aroma boabelor de piper. Aceasta va dura aproximativ 3 minute.
- Pasul 3 – Macinati boabele de piper prajite si anasonul stelat intr-un blender, moara de piper sau rasnita de condimente
- Pasul 4 – Treceti condimentele amestecate printr-o strecuratoare cu ochiuri fine, astfel incat sa ramaneti cu o consistenta uniforma.
- Pasul 5- Adaugati cuisoare macinate, scortisoara macinata si semintele de fenicul macinate si amestecati.
- Pasul 6 – Asezati amestecul inapoi in blender, moara sau rasnita de condimente si macinati din nou condimentele pana cand obtineti un amestec foarte fin.
Depozitare: pastreaza amestecul 5 spices in recipient etans, intr-un spatiu intunecat si rece pana la utilizare.
Un sfat
Dacă nu aveți boabe de piper Sichuan la indemana puteti sa il inlocuiti cu boabe de piper negru macinate.
Nu va avea aceeași caldura, dar va avea totusi un gust bun.
Daca nu aveti anason stelat il puteti inlocui cu anason macinat.
Echivalentul unui anason stelat intreg este 1/2 lingurita de anason macinat; pentru aceasta reteta folositi 2 1/2 pana la 3 lingurite de anason macinat